Vizsgáztatás

Előzetes állapotfelmérés, nincs bukott vizsga!
Időre bejelentkezhet! Megvárható – egy óra.

TUDTA? Már 30 nappal a forgalmi lejárta előtt vizsgáztathat.

Rolling-Trade autószerviz műhelye

Műszaki vizsga személyautóra

előzetes átvizsgálással együtt 22 000,- Ft

A műszaki vizsga fontossága

Megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a közúti forgalomban. A gépjármű műszaki megvizsgálását a gépjármű tulajdonosa személyesen, vagy meghatalmazottja útján kérheti szervizeinkben.

Fontos, hogy a műszaki vizsgára jelentkező érvényes személyi okmányokkal, amennyiben mások nevében és képviseletében jár el, szabályosan kiállított meghatalmazással jelenjen meg a vizsgabázison.
Ahhoz, hogy gépkocsija megfeleljen a Közlekedési Felügyelet előírásainak, szabályzatainak és nem utolsó sorban az ön illetve családja és környezetének biztonságos közúti forgalomban való részvételéhez, cégünk maximálisan a lehető legjobb munkát végzi az autók műszaki vizsgára való felkészítése során.

Ha a jármű a műszaki vizsgálat követelményeinek megfelel, akkor a forgalmi engedély időbeli hatályát a helyszínen a vizsgabázis meghosszabbítja és a a forgalmi engedélyben rögzíti.
Amennyiben a forgalmi engedélybe bejegyzés nem tehető, vagy a műszaki vizsga során olyan megállapításokra kerül sor, mely alapján az okmány arra nem alkalmas, úgy a hatósági bizonyítvánnyal (műszaki adatlappal) továbbra is el kell menni az okmányirodához, ahol a forgalmi engedély cseréje, vagy érvényesítése megtörténik.

A járművel a közúti forgalomban a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényesség időpontjáig lehet részt venni.

Fontos tudni!
A tulajdonos, üzemben tartó felelőssége, hogy a jármű műszaki állapota feleljen meg a jogszabályokban meghatározott követelményeknek. Amennyiben a vizsgálat során a jármű nem felel meg, úgy a hatósági ellenőrzést követően, a jármű forgalmi engedélyének érvényességi ideje megszűnik.

A műszaki vizsga menete

Z

Előzetes műszaki vizsga átvizsgálás

Szervizeinkben minden esetben a műszaki vizsgáztatást megelőzően átvizsgáljuk gépkocsiját annak érdekében, hogy az minden tekintetben megfeleljen hatósági előírásoknak és Önnek a sikertelen vizsgáért ne kelljen megfizetni a hatósági díjat.

A műszaki vizsgához szükséges okmányok

i

Magánszemély esetén

  • Személyi igazolvány
  • Lakcím kártya (ha van)
  • Meghatalmazás (formanyomtatvány itt adjuk ki)
  • Gépjármű forgalmi engedély
  • Érvényes kötelező felelősség biztosítás
i

Jogi személy esetén

  • Cégkivonat
  • Aláírási címpéldány
  • Meghatalmazás (formanyomtatvány itt adjuk ki)
  • Gépjármű forgalmi engedély
  • Érvényes kötelező felelősség biztosítás

Műszaki vizsga követelményei

Fékvizsgálat

Fontos hogy első és hátsó fékberendezéseink közel egyformán fogjanak. A fékek hatásfokát fékpadon ellenőrizzük. Fontos, hogy a hátsó fékek is megfelelő hatásfokkal működjenek. A hátsó kerekek fékerő különbsége 30 százalék lehet maximum. A kéziféknek dupla szerepe van a gépkocsiban, ezért fontos, hogy jól működjön. A műszaki vizsga során a fékvizsgálatakor nemcsak a fékerő eltérést vizsgáljük, hanem azt is, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Ezzel fény derül arra, ha a gépkocsi fékrásegítője hibás, esetleg fékpofák, féktárcsák, fékbetétek vagy fékdobok rossz állapotban vannak.

Lengéscsillapítók vizsgálata

A lengéscsillapítók vizsgálatát próba padon ellenőrizzük. A gépkocsi első hátsó kerekeivel felállnak kollégáink a lengéscsillapító vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba. A rázás után megvizsgálja, hogy mennyi marad a kezdeti terhelésből. A mért értéket százalékban mutatja nekünk, és egyben ki is írja, hogy megfelelt a mérés vagy sem.

Futómű vizsgálat

A vizsgálat során megemeljük a gépkocsit és átvizsgáljuk a futóműalkatrészeket. A műszaki vizsga során a legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak, és a futóm gumialkatrészei ne legyenek kiszakadva, kikopva.

Kipufogórendszer átnézése

Ha lyukas vagy kifúj a kipufogó, akkor a gépkocsi alkalmatlan a műszaki vizsga során.

A szélvédő állapota

Az első szélvédőn nem lehet repedés még egy egészen kicsi sem. Kőfelpattanás csak abban az esetben engedélyezett a műszaki vizsga során, ha az javítva van. A szélvédő fóliázásával kapcsolatban a személyautó kategóriában minden ablakon lehet műbizonylattal jóváhagyott fólia, kivéve a két első oldalt. Ha pótféklámpa van a gépkocsin és a hátsó szélvédő fóliázott, akkor a féklámpa helyét ki kell vágni.

Felületi horpadások, sérülések

A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie műszaki vizsga alatt. Egy elem sem lehet sérült a gépkocsin, különben bukáshoz vezethet. Természetesen nem horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem karambolból származó sérülésekről.

Korrózió

A gépkocsin egyetlen elem sem lehet átrozsdásodva. Ügyeljünk arra, hogy minden olyan korrodált felületet javíttassunk ki, ami okot adhat a kételyre.

Ülések, biztonsági övek

A biztonsági öveknek működőképeseknek és kapcsolhatóaknak kell lenniük. Az autóban mindig a gépkocsigyártó által megadott ülés és biztonsági öv számnak kell szerepelnie.

Világító, fény- és hangjelző berendezések

A műszaki vizsga folyamán minden lámpának működnie kell, ami a gépkocsira van szerelve, tehát ha van ködlámpa, akkor annak is. Kürt szóljon, az ablakmosó ablaktörlő működjön. Az indexek sárga fénnyel villogjanak.

Gumiabroncsok és felni

A gumi méreteknek minden esetben a gépkocsigyártó által előírt méretűnek kell lennie. A gumik nem lehetnek kopottak. A bordák mélysége haladja meg az 1,6 mm-t. A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek megfelelőnek kell lennie.

Kötelező kiegészítők

Egészségügyi csomag, izzókészlet, elakadásjelző háromszög.

Keressen minket!

Helyszín

1215 Budapest
Védgát u. 8.

E-mail

info@rollingtrade.hu

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
8:00-17:00
Szombat:
8:00-13:00
Vasárnap:
ZÁRVA

Küldjön üzenetet!

14 + 15 =